Welkom bij groeihuis ‘De Akkerwinde’

ROUW- EN VERLIESBEGELEIDING

KINDEREN- en JEUGDPSYCHOTHERAPIE

Je leven, in een wereld waar niets blijvend is, is bedraad met allerlei unieke vormen van verlies en rouw. Op de wandelpaden van het leven overkomt een verlies je vaak ook onverwacht. Het doet soms ondraaglijke pijn om iemand of iets te verliezen waar je aan gehecht bent.

In ons dagelijks leven is er vaak weinig ruimte voor de taal van rouw. Je wordt gezegd dat je een verlies ‘dient te verwerken’ of ‘dat je het een plaats moet geven’. Aan de hand van rouwcounseling en therapeutische actiemethodieken ondersteunen we ieders uniek rouw- en verliestraject vanuit een vernieuwde visie. ‘Rouwverwerking’ wordt geschrapt uit het woordenboek. ‘Rouwen’ is de achterzijde van ‘gehechtheid aan een betekenisvolle relatie’. ‘Rouwen’ is het antwoord dat ieder uniek persoon geeft op het verlies van een betekenisvolle relatie. We begeleiden het rouw- en verliestraject integratief zodat de gevoelsverbinding met uw dierbaar verlies blijvend aanwezig blijft in uw verder gereorganiseerd leven. Je dient uw dierbaar verlies niet ‘los te laten’. De hartsverbinding blijft bestaan en wordt getransformeerd van ‘fysieke afwezigheid naar een blijvend abstracte aanwezigheid’. De pijn wordt draaglijker.

Ook kinderen worden niet gespaard van rouw en verlies. Ook zij komen vaak onverwacht terecht in het land van rouw en verlies, een land waar ze de taal niet kennen. Ongedwongen en veilig gaan we samen met het kind op zoek naar een creatieve taal die bij ieder uniek kind past, zodat ook een kind een haalbare weg vindt om de gevoelsverbinding met het dierbaar verlies te integreren in zijn verdere leven.

Zit u met specifieke vragen?

Aarzel dan niet om mij te contacteren